För 120 euro skulle man kunna köpa sig en biljett till första parkett på La Scala i Milano.  Längst upp på översta raden kostar det 9 euro men då ter sig förstås aktörer och sångare långt där nere som myror. Lyckligtvis går det lika bra att  "besöka" detta anrika musikens tempel framför teverutan.

Mitt lördagsval som alternativ till Melodifestivalen blev just en Pucciniafton på La Scala i TV2 med fantastiske tenoren Jonas Kaufmann.

I fantasin sitter jag på andra raden och njuter. Charmen, rösten, känslan hos denne tenor, som så självklart tagit på sig manteln efter alla de andra, efter Pavarotti och Caruso och Björling.

Fördelen med teverutan är att jag till skillnad från den tvåtusenhövdade publiken i Milano får en fyllig biografi över Giacomo Puccinis liv och gärning och får veta hur han under sin livstid, han dog 1924, väl kunde mäta sig i kändisskap med dagens popsångare och artister.

Högst troligt kommer hans musik och hans operor som till exempel Madame Butterfly och La Boheme att leva kvar.

Hur det går med Robin Bengtsson och hans medtävlare i den s k mellon är en annan femma. Får se vad jag hittar för alternativ till jippot i Ukraina när det är dags.

En lördagskväll finns i varje fall Kulturstudion i TV2 att ta till. Det tackar jag för. Den bjuder nästan alltid på överaskningar.