Facebook

Prenumerera


Senaste inlägg

Egenutgivarnas Bokhandel -ett alternativ

Kan detta vara något? Marknadsföring och försäljning inte min starka sida. Bryr mig egentligen inte.

. När ett projekt är i hamn får det vara bra så. Mer intressant med nytt att pyssla med'. Böckerna 

 finns där lokalt, på hemsida, digitalt.Än så länge i nätbokhandeln som  aviserat nya regler

Egenutgivarnas Bokhandel bra alternativ. Effektiv marknadsföring. Super snabb betalning! Utmärkta villkor. :-)  

Den förunderliga kärleken


Det är aldrig för sent eller?

Lina och Harald planerar för en framtid tillsammans.

Fördomar och paragrafer sätter käppar i hjulet för deras kärlek på äldre da´r.

Läs om det gamla paret som finner  den oväntade lösningen till sist.

Novellen finns att ladda ner på Adlibris och Bokus. En snäll pojke

Han är åtta år. Någon gång skall han bli stor och få bestämma själv. 


Tänker han på det?  Troligen inte eftersom  all hans kraft går åt till att bemästra vuxenvärlden och de där mobbarna som likt flugor på en sockerbit svärmar omkring honom. Han kan  inte komma undan tills....

I min novell Snäll pojke som kommer att ingå  i en antologi med planerad utgivning i höst  av Joelsgården Förlag  på temat Det var inte jag skildras den obarmhärtiga tillvaron för en liten pojke som inte är som andra. 


 

De kan dom danskarna!!

Såg nya programmet om trädgå rd i SVT. Löjligt! Vilket vanligt folk och dit hör väl  de flesta av oss har råd att  


lägga tusentals kronor på perenner? I ett nafs var trädgården klar med singel på av grisar uppbökad jord, Blomsterprakt och pildekorationer. Som vanligt numera blixtsnabbt tempo, hysteriskt skrattande och kändisar. Tror public service verkligen att det är sådant vi ständigt vill bli matade med?

Minns med saknad danskt program för några år sedan medhärliga Camilla Plum som gav råd och tips om trädgård i projekt där alla hade en chans till förverkligande av sina trädgårdsdrömmar. De kan dom danskarna! 

En bild ifrån det lilla och vanliga livet,med en  av mina slingerväxter skapade från frö.,Ett härligt pyssel i vårtider.

Hommage till ett minne


 


En vindpust tar tag i ett minne som likt en svans  kryper In under dörren, hittar alla springor och till slut når fram till det där  hörnet. Det reser sig högt och ganska värdigt, nästan högfärdigt bakom dem. Det är högst medvetet och hyste en gång  biblar och psalmböcker I den där lilla kyrkans sakristia; det heliga rummet: av medeltida latinets sacrista " kyrkotjänare", "klockare" och sacer: helgat. När tiden gick kom det fram till det där profana rummet på hemliga vägar men hade ännu och allt framgent en aura av värdighet utifrån vad det en gång varit. Det vårdades också utifrån denna egenskap och följde med de som den gången i ett fruset ögonblick satt framför det, vid sidan om det. Mörkt och även en smula beskyddade var det liksom de alla på väg in i en framtid osynlig som dimman över sjön. 

Det forslades än hit, än dit.  Dess mörka framtoning förändrades, blev grå, blev vit. Någon gav det bilder som påminde om dess forna funktion även om det vid det laget hyste  lakan och linne prydligt hopvikt och manglar. Inget hastverk tilläts i det. 

Tiden den obarmhärtiga tog tag i detta minne och det hamnade på loftet till en lada. Någon skulle ta hand om det. En dag ville det återgå till det sammanhang där det hörde hemma. Det hade ingen talan i det stycket. Någon sade sig ha tänt en brasa och minnet kanske eller kanske inte for upp i skyn. Eller hamnade det måhända  i marknadens träsk för vinnings skull?  Det är frågan.Själv är det tyst även om den som lyssnar noga i vinden tycker sig förnimma en viskning: Här är jag!

Taggat med: 

, , , ,

Äldre inlägg